maanantai 8. lokakuuta 2012

ParaNorman (2012)IMDb
Katsottu 27.9.2012

Jostain syystä tänä syksynä on paljon tarjontaa kauhumausteisista animaatioista ja se on ainakin minun mielestäni aivan loistava asia. Ensimmäisenä leffateattereihin saapui ParaNorman jota olinkin ehtinyt hieman jo odottelemaan ja se toimi loistavana Halloween-kauden avaajana.

ParaNorman mässäilee aikaisempien vuosikymmenien B-luokan kauhuleffojen nostalgialla ja toimii hienosti niin aikuisemman kuin lapsemmankin ihmisen viihdykkeenä. Täytyy kyllä sanoa, että ns. lapsille suunnatun leffan rajoja rikotaan kyllä aika tiuhasti, joten kaikkein herkimmän ipanan kannattaa ehkä jättää leffa väliin. Missään kohdassa ei kuitenkaan tunnu ahdistavalta, vaan asioita lähestytään lämminhenkisesti ja humoristisesti. Siksipä esimerkiksi Brave oli mielestäni paikoin paljon painostavampi elokuva.

Itseäni valokuvaajaopiskelijana kiinnosti myös se, että ParaNorman on itseasiassa kuvattu Canonin 5D Mark II-järjestelmäkameralla. Jälki on hienoa, eikä elokuvassa animaatioteknisesti ole valittamista.

Toivottavasti ParaNormanin kilpailijat Frankenweenie ja Hotel Transylvania yltävät vähintään samalle tasolle - silloin voin olla erittäin hykerteleväinen kaikessa tyytyväisyydessäni.

****


Ei kommentteja: