torstai 27. syyskuuta 2012

Office Space (1999)IMDb
Katsottu 29.8.2012

Meillä kaikilla on varmaankin niitä elokuvia, jotka ovat roikkuneet katsomislistalla vuosikausia. Itselleni Office Space on niistä yksi ja suorastaan hävettää, etten ole sitä saanut aiemmin katsottua.

Mike Judge on melko mainio heppuli mitä käsikirjoittamiseen tulee, eikä Office Space turhaan ole kulttisuosioon noussut. Luulen, että jos se tehtäisiin vasta nyt, olisi se paljon väkinäisempi. Vuonna 1999 se sai kuitenkin soljua omalla painollaan ja itsekin avotoimistossa joskus työskennelleenä voin hyvin samaistua päähenkilön tuntemuksiin.

Elokuva sai aikoinaan kuitenkin kärsiä hienovaraisemmasta huumoristaan, eikä sen teatterimenestys ollut huima laisinkaan - päinvastoin. Itse kuitenkin olen juuri tämän tyyppisen huumorin ystävä eikä elokuvassa ollut oikeastaan yhtään vitsien pakkosyöttämistä.

Odotukseni siis palkittiin ja kuten ajattelinkin, pidin elokuvasta ja aion katsoa sen uudelleen. En kuitenkaan ainakaan vielä voi antaa sille suosikki-statukseen oikeuttavia pisteitä, koska elokuvan loppuratkaisu on niin hemmetin turhauttava. Hienoa on kuitenkin se, että muistin kuinka paljon Ron Livingstonesta olenkaan aikoinani pitänyt ja täytyykin tutkia mitä herra on lähivuosina puuhaillut.

***½
Ei kommentteja: