torstai 6. syyskuuta 2012

The Dark Knight Rises (2012)IMDb
Katsottu 23.8.2012

Kukapa meistä ei olisi odottanut Christopher Nolanin Batman-trilogian päätösosaa kuin kuuta nousevaa? Aivan, sitä minäkin odottelin ja sitten kun se lopulta saapui elokuvateattereihin en enää halunnutkaan sännätä heti sitä katsomaan, koska huolestutti että se tulisikin olemaan ihan kökkö.

Vaikka leffa lopulta olikin mielestäni trilogian heikoin, ei se kuitenkaan ole huono elokuva. En ehkä tykännyt kaikista juoniratkaisuista ja ylipäätään juoni oli joissain kohdissa melko sekava, mutta toisaalta loistavaan näyttelijäkaartiin liittyi tällä kertaa Joseph Gordon-Levitt, joka toimikin Robinina oikein mainiosti. Jopa inhokkinaisnäyttelijöihini kuuluva Anne Hathaway oli yllättävän neutraali eikä tuntunut päällekäyvältä.

Eniten ärsytti Bane vihollisena, itse olisin halunnut nähdä trilogian päätöksessä ihan jonkun muun ja ennen The Dark Knigh Risesin katsomista on kenties syytä katsoa uudelleen kaksi aikaisempaa leffaa. Flashbackeja edellisiin osiin oli mielestäni yllättävän vähän, mikä on vain positiivista. Ei ole mitään syytä tehdä trilogiaan kuuluvan leffan viimeistä osaa uusia leffasarjaan tutustumattomia katsojia ajatellen.

Kyllä, pysyin liimautuneena teatterin penkkiin eikä elokuvan pitkä kestokaan tuntunut missään, mutta silti jotain jäi uupumaan. Onneksi on Michael Caine Alfredina, sillä ansaitsee ainakin jo puolikkaan ekstratähden ja muutaman salakavalan kyyneleen silmäkulmaan.

****


Ei kommentteja: