keskiviikko 8. elokuuta 2012

In Darkness (2011)IMDb
Katsottu 8.8.2012

Holokaustiaiheisia elokuvia on niin paljon, että pelkästään niitä katsoessa vierähtäisi jo muutama kuukausi. Siksi onkin todella virkistävää löytää uusia helmiä aihepiirin elokuvista. In Darkness kuuluu ehdottomasti siihen parempaan päähän ja olihan se ehdolla myös parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarille.

In Darknessissa on useita hienoja roolisuorituksia, erityisesti Benno Fürmanin näyttelemä Mundek jäi mieleeni. Tarina pitää hyvin otteessaan, eikä reilun kahden tunnin pituus ollut mielestäni mitenkään liikaa. En kuitenkaan tajua, miksi ihmeessä elokuvaan oli pitänyt tunkea monta kiihkeää seksikohtausta? Ehkä tarkoituksena oli olla vapautuneen eurooppalainen, mutta kyllä yksikin olisi riittänyt esimerkiksi.

Alussa kesti melko kauan, ennen kuin tajusin kuka oli kukakin. Dialogi on melko nopeaa, niin saksaksi, puolaksi, kuin ukrainaksikin. Vaikka päähenkilöt lopulta tulivatkin tutuiksi ja melko läheisiksi, ei elokuva kuitenkaan onnistunut olemaan yhtä koskettava, kuin esimerkiksi The Boy in the Striped Pants.

Elokuva perustuu tositarinan pohjalta tehtyyn kirjaan, joka ehdottomasti menee lukulistalleni.

***½


Ei kommentteja: