perjantai 17. elokuuta 2012

Movie Monday #56 - Uudestaan!

Movie Mondayn haasteena oli tällä kertaa kertoa elokuvasta, jonka pariin tulee palattua aina uudelleen ja uudelleen. Näitä on tietenkin jokaisella elokuvien ystävällä useita kappaleita, niin minullakin. Useimmat näistä ovat elokuvia joita tulee katsottua uudelleen erityisesti sen takia, että olen saanut taas jonkun kaverini ylipuhuttua sivistystuokion pariin. Tai no, näiden kaikkien kohdalla ei voi kyllä puhua varsinaisesti sivistämisestä..

Freddy Got Fingered - Veikkaan, että suurin osa ihmiskunnasta haluaa kiertää tämän elokuvan hyvin hyvin kaukaa, mutta itse olen siihen suuresti kiintynyt. Huumori on tietenkin aivan sitä itseään, mutta sehän siinä hauskaa onkin. Erityisesti pidän tästä kohtauksesta:

"Daddy, would you like some sausages?"

High Fidelity - Nick Hornby on yksi lempikirjailijoistani ja tämä elokuva tekee kyllä kirjalle hyvin kunniaa. Aina kun katson tämän, alan taas haaveilemaan levykaupan omistamisesta. Harmi, että se olisi ollut toimivampi haave esimerkiksi 20 vuotta sitten.

Ottaisin herra Cusackin töihin levykauppaani ihan heti.

Trick 'r Treat - Halloween on aina ollut itselleni iso juttu ja sen viettämiseen liittyy paljon elokuvarituaaleja. Nyt muutaman vuoden ajan erityisen tärkeä elokuva tuohon vuodenaikaan on ollut tämä. Aivan mahtava elokuva ja toivon todella, että tälle tulee jatko-osa kuten on huhuttu.


Lista jatkuisi vielä vaikka kuinka, erityisesti tiettyjen ysärileffojen kohdalla, mutta jätän sen nyt kuitenkin tähän. Televisiosarjoista voisin kuitenkin vielä mainita ainakin FrenditGilmore Girls ja Six Feet Under.

3 kommenttia:

...noir kirjoitti...

Eräs ystäväni kanssa jostain syystä arvostaa Freddy Got Fingeredia, mutta itselleni teki tuskaa saada se edes kerran katsottua läpi, että ajatus toisesta kerrasta on selkäpiitä karmiva.
Kaipa se on hyvä, että makuja on erilaisia.

High Fidelityssa on niin hyvin luotu tunnelma, että sen voi katsoa joko keskittyneenä, taikka myöskin pelkästään taustalla pyörien. Ja nykyään kun levykaupat ovat jo harvinaisuus, tulee noinkin uudesta elokuvasta yllättävän nostalginen olo.

Simo Rissanen kirjoitti...

Joo, en itsekään tiedä, haluanko nähdä Freddy Got Fingerediä enää uudestaan. Tosin sen näkemisestä on nyt niin pitkä aika, että olen jo unohtanut kaikki ne syyt, miksi se on niin huono, joten siinä mielessä melkein pitäisikin ottaa uusintakatseluun... tai sitten ei. :D

:-----) kirjoitti...

Arvasin, että Freddy Got Fingered jakaa mielipiteitä ja en yhtään ihmettele. :---D