perjantai 17. elokuuta 2012

The Cabin in the Woods (2011)IMDb
Katsottu 16.8.2012

The Cabin in the Woodsin taglinet yrittivät varmasti kovasti antaa vinkkiä siitä, että kyseessä ei oikeasti ole ihan normaali teinikauhuleffa, vaikka muu markkinointi niin antoikin ymmärtää. Ehkä olisi pitänyt näistä jo jotain päätellä:

"You think you know the story."
"If you hear a strange sound outside... have sex."
"If an old man warns you not to go there... make fun of him."

Ilmeisesti en kuitenkaan ajatellut asiaa tarpeeksi, vaan odotin silti jotakuinkin tavallista kauhuleffaa hieman erilaisilla mausteilla. Kun nuoriso lopulta pääsi mökille ja se näytti ulkopuolelta aivan kopiolta The Evil Dead-leffan mökistä, aloin aavistella hieman jotain.

Leffan katsottuani en oikein enää tiedä mitä mieltä olisin. Joo-o, ironia on hieno asia kun sitä ei ole viety liian pitkälle ja kun sen päälle ei ole yritetty silti tehdä vielä normaalia kauhuleffaa. En halua spoilata liikaa, joten tämän enempää en juuri voi sanoa.

Myönnän, jotkut kohtaukset olivat todella onnistuneita ja hauskoja. Se ei kuitenkaan pelastanut kokonaisuutta ja tuntuu hieman siltä, kuin olisin katsonut kaksi eri leffaa nidottuna yhteen. Ei hyvä. Josh Whedon-fanipojat varmaan tuskin malttavat pysyä paikoillaan tätä katsoessaan, mutta itse en heihin kuulu ja lähinnä koin vain pettymyksen, kaikista kauhuviittauksista huolimatta. Iso plussa kuitenkin Richard Jenkinsistä!

**½


Ei kommentteja: