tiistai 7. elokuuta 2012

Penelope (2006)IMDb
Katsottu 5.8.2012

Työskentelin aikoinani videovuokraamossa ja monet kerrat meinasin ottaa Penelopen kotiin katsottavaksi. En kuitenkaan koskaan saanut aikaiseksi, katsottavaa kun oli melko reilusti. En katso leffoja televisiosta kovinkaan usein, mutta makailin sohvalla toimettomana sunnuntaina kun Penelope alkoi TV5:lta.

Paperilla Penelope kuulostaa miltä tahansa sadulta. Viaton tyttöraukka joka on joutunut sukunsa kirouksen uhriksi ja yrittää etsiä prinssiään purkamaan kirouksen. Sitä se onkin, mutta pinnallisen tarinan alla on monta mainiota roolisuoritusta ja melko sydämellinen elokuva.

Christina Ricci on mainio Penelope. Babyface joka possukärsästä huolimatta onnistuu olemaan viehättävä itsensä. James McAvoy tekee myös totutun laadukasta työtä Penelopen "prinssinä", enkä yhtään ihmettele että hän on nousemassa Hollywoodin isojen nimien joukkoon X-Men : First Classin myötä. Pienemmistä rooleista mainittakoon Reese Witherspoonin veikarimainen Annie, sekä katkera Lemon-paparazzi, jota esittää hauska Peter Dinklage.

Penelope on täydellinen sunnuntaileffa. Sen parissa viihtyy, mutta se ei vaadi sen suurempaa analysointia tai supertarkkaa keskittymistä. Siltikään se ei ole ajantuhlausta, eikä sulata aivoja tyhmyydellään.

***½


Ei kommentteja: