torstai 16. elokuuta 2012

The Dictator (2012)IMDb
Katsottu 16.8.2012

Ei voi kieltää, etteikö Sacha Baron Cohenin Borat olisi aikoinaan naurattanut ja aika paljonkin. Cohenin seuraava yritys päästä samalle tasolle oli Brüno, joka meni aika kovasti metsään. Samaan kastiin lukeutuu myös The Dictator. Vitsi vanhenee ensimmäisen viidentoista minuutin jälkeen ja erityisesti viimeiset kolmekymmentä minuuttia olivat niin puuduttavaa katsottavaa, että teki mieli jättää koko leikki kesken.

Mielestäni kaikesta voi laskea leikkiä, mutta sen saa tehdä vain jos sen oikeasti osaa. Tässä ei Cohen tällä kertaa ihan onnistunut ja elokuvan aikana teki monesti mieli facepalmata. Tykkään yleensä Anna Farisista paljonkin ja oikeastaan hän oli tälläkin kertaa melko piristävä. Roolihahmohan Farisilla tuntuu aina olevan pohjimmiltaan sama, mutta ei se niin suuresti haittaa. Tukan väri oli kuitenkin eri.

Toivon, että Cohen keskittyisi hienovaraisempaan komediaan jatkossa. Esimerkiksi hänen roolisuorituksensa Hugossa asematarkastajana oli tuhat kertaa hauskempi kuin tämä diktaattori.

No, olihan tämä kuitenkin ihan kohtalainen pätkä.

**½


Ei kommentteja: